C G M - R E L E A S E

Nieuwe mijlpaal op de innovatiekaart

Zorg en IT zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Huisartsen en apothekers bijvoorbeeld werken zeker acht uur per dag met onze systemen. Niet omdat ze per se bezig willen zijn met software, registratie en administratie, maar omdat IT onmisbaar is in hun organisatie. We luiden de zomer van 2021 in met de nieuwe release van CGM HUISARTS en van CGM APOTHEEK.

Wat zijn de vernieuwingen?

In deze publicatie nemen wij u graag mee in de vernieuwingen voor huisartsen en apothekers. We gaan in gesprekken met experts in op het belang van innovatie en bieden u een indruk van de roadmap voor onze systemen. De thema's die de kern vormen van onze innovatie - medicatieveiligheid, patiëntcommunicatie en papierloos werken - lopen als een rode draad door de artikelen in. Daarnaast zoomen we in op een drietal belangrijke vernieuwingen van release 2.20:

Het nieuwe deelcontactenscherm van CGM HUISARTS

Dit gebruiksvriendelijke scherm helpt gebruikers nog gemakkelijker en efficiënter hun werk te doen. De nieuwe opzet biedt huisartsen meer overzicht, een slimmere informatieweergave en de mogelijkheid op meer woorden te filteren. 

Minder incidenten door bewaking bij stoppen van medicatie

CGM HUISARTS en CGM APOTHEEK zijn de eerste informatiesystemen die de medicatiebewaking op interacties bij stoppen hebben geïmplementeerd. Een belangrijke stap om incidenten te voorkomen en de patiëntveiligheid te verhogen.

Verbeterde paginaweergave

We zijn van start gegaan met het verbeteren van de weergave van een aantal pagina's. Hierdoor wordt de grootte van het beeldscherm nu beter benut.

Bij CompuGroup Medical zetten wij ons ervoor in de processen van onze klanten te ondersteunen en vereenvoudigen met de juiste ontwikkelingen

Samen zorgen voor toekomstbestendige IT

CompuGroup Medical is een aanbieder van eerstelijnszorg-automatisering en full-service leverancier van software, hardware en hosting. Met onze producten zorgen we ervoor dat huisartsen, apothekers en hun assistenten efficiënter gaan werken.

De ontwikkeling van nieuwe software doen wij in eigen beheer, maar is steeds vaker een proces van co-creatie met onze gebruikers. Een logische wisselwerking, want zij gaan er uiteindelijk mee aan de slag.

Door goed te luisteren naar de problemen en wensen van gebruikers, al dan niet via gerespecteerde gebruikersverenigingen als Atlas, Farmakeur en Hagedis, komen wij structureel tot nieuwe inzichten. Zo werken we samen aan de beste zorg met toekomstbestendige IT.

CGM-release 2.20

Een paar jaar geleden is CompuGroup Medical een nieuw innovatietraject gestart dat steeds meer zijn vruchten afwerpt. Waar we in 2020 al de publiciteit opzochten met een aantal mooie vernieuwingen, laat 2021 nieuwe stappen zien op de roadmap voor de komende jaren.

Elke nieuwe applicatieversie noemen wij een release en elke release bieden wij andere vernieuwingen. Zo luiden we de zomer van 2021 in met release 2.20 van CGM HUISARTS en van CGM APOTHEEK. Een voorlopige mijlpaal op de innovatiekaart.

Naast bovenstaande functionaliteiten bevat de nieuwe release tal van andere innovaties voor de zorg. 

Bent u een gebruiker van CGM HUISARTS of CGM APOTHEEK? Raadpleeg dan de releasenotes.

Dankwoord

Wij zijn ontzettend trots op alle collega's die vol passie aan de release hebben (mee)gewerkt. Onze dank gaat daarnaast uit naar de gebruikers die met ons hebben meegedacht in de ontwikkelingsfase en de fieldtesters voor hun extra kritische blik in de eindfase. Hun waardevolle feedback heeft bijdragen aan deze prachtige release voor huisartsen en apothekers. Aan al onze gebruikers: u kunt erop vertrouwen dat wij ons werk voor u zullen doorzetten. Hoe minder tijd u aan uw HIS of AIS besteedt, hoe beter. Daarom blijven wij innoveren en hopen wij u in de toekomst weer nieuwe vernieuwingen te kunnen bieden.

Hartelijk dank!

© CompuGroup Medical Nederland b.v. - 2021 | Disclaimer

Heeft u vragen of opmerkingen?