P A T I Ë N T C O M M U N I C A T I E

CLICKDOC, dé oplossing voor videoconsultatie

Makkelijk en veilig videogesprekken voeren met uw patiënten.

Speciaal voor de zorg

Door de coronacrisis zijn steeds meer zorgverleners gaan videobellen met patiënten. Met CLICKDOC VIDEOCONSULT kunnen zij dit heel veilig en eenvoudig doen. Deze oplossing voor videoconsultatie is speciaal voor de zorg ontwikkeld en direct te gebruiken.

CompuGroup Medical is al jaren de ICT-partner voor de zorg. Het is Europa’s grootste ontwikkelaar van eerstelijnszorg-automatisering. Vanuit deze ervaring is CLICKDOC VIDEOCONSULT ontwikkeld en door artsen getest. Het maakt gebruik van dezelfde infrastructuur als cruciale informatiesystemen voor huisartsen, apothekers en ziekenhuizen. Daarom bent u verzekerd van een goede service. Voor communicatie met mogelijk besmette of zieke patiënten is een videoconsult de snelste, gemakkelijkste en veiligste oplossing voor alle partijen. Een spreekuur op afstand met beeldbellen kan patiënten en zorgverleners beschermen, een verdere uitbreiding van het coronavirus tegengaan en tegelijkertijd de medische zorg voor de bevolking garanderen.

Eenvoudig in gebruik

Iedereen kan (leren) werken met CLICKDOC VIDEOCONSULT. U leert in no-time hoe u snel en eenvoudig uw videoconsulten kunt voorbereiden, starten en uitvoeren. CLICKDOC VIDEOCONSULT werkt daarnaast via een browser op elk apparaat met internetverbinding, microfoon, werkende webcam of geïntegreerde camera. Het wordt in de browser (Chrome, Firefox en Safari) uitgevoerd. Voor u betekent dit, afgezien van een browser: geen download, geen installatie, geen moeite. CLICKDOC VIDEOCONSULT is toegankelijk via een login. Voordat u een videoconsult kunt voeren, moet ook de patiënt kunnen inloggen. U of uw assistente maakt toegangsgegevens aan voor de patiënt en verzendt deze. Vervolgens kan de patiënt inloggen, plaatsnemen in uw virtuele wachtkamer en wachten op uw oproep. Om een videoconsult te starten, gaat u naar de wachtkamer en selecteert u de patiënt. Dankzij de functie 'naamvalidatie' kunt u de patiënt de toegang tot uw virtuele omgeving uiteindelijk verschaffen. Indien de naamvalidatie geen overeenkomst oplevert, kunt u hem deze toegang ontzeggen.

Veilig en direct inzetbaar

CLICKDOC VIDEOCONSULT is software waarmee uw cliënten gemakkelijk en veilig videogesprekken kunt voeren. Het is goed te gebruiken door mensen zonder veel computerkennis. Er is immers geen installatie nodig en de verbinding verloopt via beveiligde servers. Alle consulten worden geregistreerd en u kunt rapportages inzien en exporteren. Dit biedt u de mogelijkheid om uw consulten op afstand uit te voeren. Het is AVG-proof en beantwoordt aan hoge veiligheidsnormen. Na aanvragen registreren wij u in het systeem en krijgt u een e-mail met een activatielink. Nadat u bent geactiveerd kunt u het direct gebruiken en starten met videoconsultatie. U heeft geen extra software nodig. Ook uw patiënt hoeft alleen op een link te klikken om het te gebruiken. Het werkt ook op een tablet of met een mobiele telefoon met internet en een camera. Voor grote instellingen met meerdere gebruikers kunnen wij een speciale prijs bieden.

"Mijn grote complimenten voor CLICKDOC VIDEOCONSULT en de snelheid waarmee dit beschikbaar is gekomen! Psychosomatisch oefen- en fysiotherapeuten kunnen met hun hands-off interventies heel goed werken in het videoconsult, en de patiënten zijn er maar wat blij mee in deze tijd."
Enny Versteeg, Psychosomatisch oefentherapeut en Psycholoog en Vicevoorzitter SOLKNet

Henna Tuinfort

Huisartsenpraktijk HACUSERK

"Ik ben heel tevreden over videobellen via CLICKDOC VIDEOCONSULT. Het heeft mij zeker geholpen in deze moeilijke tijden waarin we niet iedereen konden ontvangen"

Dianne te Grotenhuis

Huisartsenpraktijk Oomen en Schalkwijk

Voor praktijkondersteuner Dianne te Grotenhuis was het even wennen. Ze had niet eerder gebruikgemaakt van videobellen. "Maar ik vind het een heel mooie vooruitgang."

© CompuGroup Medical Nederland b.v. - 2021 | Disclaimer

Heeft u vragen of opmerkingen?