Vragen en contact

Meest gestelde vragen

Hieronder vindt u een aantal antwoorden op veelgestelde vragen. Op de website cgm.com/nl vindt u een uitgebreide lijst met vragen en antwoorden. Neem contact met ons op indien uw vraag er niet tussen staat of als u graag iemand wilt spreken. Voor vragen over het systeem kunt u na inloggen een handleiding vinden. Een handleiding voor uw cliënten vindt u hier.

Wat is CLICKDOC VIDEOCONSULT?

Met CLICKDOC VIDEOCONSULT kunt u gemakkelijk en veilig videogesprekken voeren via internet in een browser. Dit biedt u de mogelijkheid om uw consulten met patiënten op afstand te laten plaatsvinden. U kunt wachtkamers instellen en logingegevens verstrekken aan patiënten. U en uw patiënt hoeven niets te installeren.

CLICKDOC VIDEOCONSULT is software van CompuGroup Medical. Het is de beste oplossing voor videoconsultatie.

Waarom is CLICKDOC VIDEOCONSULT voor mij geschikt?

In tijden van corona blijft het belangrijk een vinger aan de pols te houden bij uw patiënten. Een videoconsult met uw patiënten is dan de snelste, gemakkelijkste en veiligste oplossing. Met een spreekuur op afstand beschermt u niet alleen uw patiënten en uw team, maar ook uzelf en uw gezin tegen een mogelijke besmetting met het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarnaast is een videoconsult een extra service aan patiënten waarbij zorg op afstand gewenst is. CLICKDOC VIDEOCONSULT is met name geschikt voor de zorg, omdat het voldoet aan alle eisen op het gebied van privacy en het zeer makkelijk te gebruiken is door patiënten.

Van welke organisatie is CLICKDOC VIDEOCONSULT?

CLICKDOC VIDEOCONSULT is een product van CompuGroup Medical SE (CGM), een internationaal bedrijf waartoe ook CompuGroup Medical Nederland behoort. CompuGroup Medical is Europa’s grootste ontwikkelaar van eerstelijnszorg-automatisering en in Duitsland de marktleider op het gebied van medische informatiesystemen.

Waarom zou ik niet kiezen voor een andere (video)communicatietool?

Die vrijheid heeft u natuurlijk. Houd daarbij wel in acht dat uw communicatie met patiënten altijd veilig dient te verlopen. Niet alleen CompuGroup Medical, maar ook diverse beroepsverenigingen, autoriteiten en andere professionals op het gebied van e-health, adviseren zorgverleners erop te letten dat het beeldbellen verloopt via beveiligde software. Een toepassing als WhatsApp bevat dan wel end-to-end encryptie, maar voldoet niet aan de beveiligingseisen die in privacywetgevingen zoals de AVG en WGBO zijn vastgelegd. Hetzelfde geldt voor Skype en Facetime.

Wat CLICKDOC VIDEOCONSULT op dat gebied vóór heeft op veel andere aanbieders in de markt, is dat de software speciaal voor de zorg is ontwikkeld. CLICKDOC VIDEOCONSULT is gemaakt binnen een medische context en beantwoordt aan hoge veiligheidsnormen. Dat is meer dan veilig alleen; het is AVG-proof.

Stel, ik ga ermee aan de slag. Welke apparaten heb ik dan nodig om CLICKDOC VIDEOCONSULT te gaan gebruiken?

Een notebook, tablet of smartphone met een internetverbinding is voldoende voor gebruik. Het is wel belangrijk dat het apparaat een microfoon, een werkende webcam of een geïntegreerde camera heeft. Heeft u deze niet? Geen probleem. Ook hiermee kan CompuGroup Medical u eventueel van dienst zijn. Bekijk de aanbieding voor de 24 inch videoconferentiemonitors van Dell op deze speciale webpagina.

Hoe zit het met de software zelf? Moet ik CLICKDOC VIDEOCONSULT installeren?

Nee. CLICKDOC VIDEOCONSULT werkt via een browser op elk apparaat met internetverbinding, microfoon, werkende webcam of geïntegreerde camera. Het wordt in de browser (Chrome, Firefox en Safari) uitgevoerd. Voor u betekent dit, afgezien van een browser: geen download, geen installatie, geen moeite.

Hoe werkt het product eigenlijk?

CLICKDOC VIDEOCONSULT is toegankelijk via een login. Voordat u een videoconsult kunt voeren, moet ook de patiënt kunnen inloggen in CLICKDOC VIDEOCONSULT. U of uw assistente maakt toegangsgegevens aan voor de patiënt en verzendt deze. Vervolgens kan de patiënt inloggen, plaatsnemen in uw virtuele wachtkamer en wachten op uw oproep.

Hoeveel mensen kunnen tegelijkertijd een CLICKDOC VIDEOCONSULT oproepen?

Met CLICKDOC VIDEOCONSULT kunnen maximaal 5 deelnemers met elkaar communiceren in een videoconferentie. Zo kunnen familieleden of andere collega's/specialisten bij de casusbespreking worden betrokken.

Is het makkelijk in gebruik?

Jazeker, CLICKDOC VIDEOCONSULT is zeer eenvoudig in gebruik. U heeft het systeem zo onder de knie. Zo heeft u in no-time geleerd hoe u snel en eenvoudig uw videoconsulten kunt voorbereiden, starten en uitvoeren. Wat dat betreft, zijn wij ervan overtuigd dat iedereen kan (leren) werken met CLICKDOC VIDEOCONSULT.

Wat zijn de kosten?

U betaalt €13,25 excl. btw per gebruiker per maand. Vraag het hier aan.

Contact

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met CompuGroup Medical via tel. 088-3876433. Kies optie 1 voor de afdeling Verkoop. Of stuur een bericht naar verkoop.nl@cgm.com.

Voor gebruikersvragen en ondersteuning kunt u contact opnemen met CompuGroup Medical Support. Bel 088-3876446 of stuur een e-mail naar clickdoc.nl@cgm.com.

Zie ook www.cgm.com/nl.

Interesse?

Wilt u aan de slag met CLICKDOC, klik dan op onderstaande button.

© CompuGroup Medical Nederland b.v. - 2020