De tien meest gestelde vragen

1

Voldoe ik met een keuze voor CGM LIFE eSERVICES als portaal aan OPEN en MedMij?

Met CGM LIFE eSERVICES krijgen uw patiënten toegang tot het OPEN H-EPD. Het OPEN-programma loopt ook door. CompuGroup Medical (CGM) volgt dit programma. De verplichting om CGM HUISARTS te ontsluiten via de MedMij-informatiestandaarden is uitgesteld naar dit jaar. Bij invoering ervan zal CGM ook daaraan voldoen.

2

Komt CGM ook met een MedMij-PGO?

Ja, in 2021 komt CGM ook met een MedMij-gecertificeerd PGO. Via deze PGO kunnen patiënten meerdere zorgverleners bevragen en in een later stadium ook informatie delen. Zodra ook CGM HUISARTS gecertificeerd is voor aansluiting op het MedMij-netwerk, kan ook CGM HUISARTS door elke PGO bevraagd worden, bijvoorbeeld voor H-EPD. PGO's zullen in de komende jaren veel van de nu bekende portaalfuncties overnemen. Voor zorgverleners kan het echter toch interessant zijn om een eigen portaal te blijven aanbieden naast de PGO-toegang, vanwege betere integratie in het zorgsysteem of specifieke diensten die MedMij-PGO's (nog) niet leveren.

3

Is het gebruik van een MedMij-gecertificeerd PGO verplicht?

Nee, binnen OPEN is H-EPD verplicht en dat mag met een MedMij-gecertificeerd PGO en/of een Portaal. CompuGroup Medical heeft een portaalfunctionalteit middels CGM LIFE eSERVICES en introduceert in 2021 de CGM LIFE PGO.

4

Voldoet de huidige pdf 'H-EPD' inzage op CGM LIFE eSERVICES als H-EPD-oplossing?

Nee, deze moet actief geplaatst worden door de huisarts en kan niet door de patiënt aangevraagd worden. Elke update van het dossier in het HIS wordt daardoor ook alleen verwerkt in de pdf als de arts opnieuw een upload doet. Dit past niet op de bedoelde werking van het H-EPD zoals die is opgenomen in het OPEN-programma.

5

Kunnen portalen meteen alle patiënten van een huisarts bevragen voor H-EPD?

Nee, alleen patiënten die zijn 'aangemeld' voor dat portaal kunnen gebruikmaken van de H-EPD-opvraagfunctie. En het is alleen mogelijk als het portaal actief is.

6

Kan een huisarts het opvragen van een H-EPD-dossier blokkeren?

Ja, zowel bij een portaal als bij een PGO mag de huisarts de opvraging blokkeren. Hij/zij zal dit zeer waarschijnlijk wel moeten kunnen motiveren (en vastleggen in het journaal). Daarnaast is opvraging voor kinderen onder de 16 jaar niet toegestaan.

7

Hoe gaat CGM HUISARTS om met 'persoonlijke aantekeningen'?

Persoonlijke aantekeningen maken geen deel uit van het dossier/H-EPD en zijn strikt persoonlijk voor de huisarts. In CGM HUISARTS worden hiervoor de memo's gebruikt. Deze moeten dan niet gedeeld worden met andere gebruikers in de praktijk of bijvoorbeeld de HAP via het LSP. Dit is een instelling op de memo zelf (waarschuwing). Een memo mag dan alleen zichtbaar zijn op de inlogcode van de zorgverlener.

8

Wat gaat er gebeuren met de episodes die in CGM HUISARTS open staan?

Episodes worden niet 'zomaar' gesloten. Er wordt een mechanisme ontwikkeld die episodes waar 18 maanden geen activiteit meer op is geweest en die GEEN attentiewaarde hebben te sluiten. Dit mechanisme wordt opgenomen in CGM HUISARTS en gaat mee in de H-EPD-release.

9

Is CGM LIFE eSERVICES H-EPD als 'losse' functie beschikbaar en zijn de andere modules dan optioneel?

Alle modules van CGM LIFE eSERVICES / CGM LIFE zijn los in- en uitschakelbaar en in die zin kan H-EPD als losse functie geleverd worden. Wat niet ondersteund gaat worden, is het gebruik van CGM LIFE H-EPD naast een ander portaal op één CGM HUISARTS-omgeving.

10

Ik heb de nieuwe agenda van CGM HUISARTS. In het verleden gaf dat soms problemen in combinatie met CGM LIFE eSERVICES. Kan ik nu met een gerust hart starten met CGM LIFE eSERVICES?

Ja. De problemen die zich voordeden zijn opgelost of hebben nu nog betrekking op de module 'Afspraak'. Wanneer u nu nog geen CGM LIFE eSERVICES gebruikt, wordt u de module 'Afspraak' pas aangeboden wanneer we er zeker van zijn dat ook daar de problemen zijn opgelost.

Wilt u weten op welke twee manieren u patiënten kunt aanmelden voor CGM LIFE eSERVICES en het H-EPD? Raadpleeg dan deze webpagina en de bijbehorende instructiekaarten.


Meer weten

Meer antwoorden op veelgestelde vragen vindt u op de website. U kunt hier ook de volgende instructiekaarten vinden:

© CompuGroup Medical Nederland b.v. - 2020