CGM LIFE: PGO van de toekomst

CompuGroup Medical werkt achter de schermen aan de ontwikkeling van CGM LIFE. Dit is de Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) die wij in 2021 introduceren. Medewerker Kirsten Beekhuis, Product Manager, geeft een korte toelichting.

Vanwaar de ontwikkeling van CGM LIFE?

"CompuGroup Medical heeft wereldwijd de ambitie om zowel de relatie met de zorgverlener als de patiënt binnen de oplossing te betrekken, om zo de samenwerking tussen patiënt en zorgverlener optimaal te ondersteunen. Deze ambitie hebben wij ook in Nederland, vandaar dat wij een eigen PGO aan het ontwikkelen zijn. De patiënt moet al zijn medische informatie in zijn eigen PGO kunnen vinden en naar de toekomst toe binnen deze omgeving interactie hebben met zijn huisarts, zodat hij wordt ondersteund."

"Wij zijn ervan overtuigd dat de PGO zal evolueren tot een onmisbare schakel in de zorg”

Wat is de noodzaak van een eigen PGO?

"Wij zijn ervan overtuigd dat de PGO zal evolueren tot een onmisbare schakel in de zorg. Patiënten moeten een steeds belangrijkere rol vervullen binnen hun eigen zorgproces. Daardoor kunnen ze beter de regie voeren en actief onderdeel zijn van hun behandeling. Binnen de eerste lijn ondersteunen wij de belangrijkste actoren: de huisarts en apotheker. Met de opkomst van een prominentere rol voor de patiënt in het zorgproces is het dan niet meer dan logisch dat wij ook die rol willen ondersteunen. Niet alleen voor de patiënt, maar ook om de samenwerking tussen patiënten en zorgverleners te optimaliseren."

Hoe zal de PGO zich verder in de toekomst ontwikkelen?

"We verwachten dat er vanuit de overheid nog meer aandacht zal komen voor de implementatie van meer informatiestandaarden. Denk aan het medisch dossier vanuit de langdurige zorg (VVT), de mogelijkheid om (diagnostische/screenende) vragenlijsten uit te wisselen, of aan herhaalmedicatie via de PGO. Bij CompuGroup Medical gaan wij ons vooral richten op patiënten met chronische of acute complexe aandoeningen. Samen met zorgverleners en patiënten willen wij inventariseren welke behoeften er zijn qua functionaliteiten."

"CompuGroup Medical heeft wereldwijd de ambitie om zowel de relatie met de zorgverlener als de patiënt binnen de oplossing te betrekken”
Kirsten Beekhuis, Product Manager CGM LIFE

Interesse?

Wilt u aan de slag met het online portaal CGM LIFE eSERVICES, klik dan op onderstaande button om het aan te vragen. In het formulier kunt u ook aangeven dat u op de hoogte wilt blijven van de PGO.

© CompuGroup Medical Nederland b.v. - 2020